Laura Andersen

Elev fra 2021 til 2024

Laura søgte elevplads hos bygrowers, fordi hun efter gymnasiet arbejdede hos et vikarbureau, hvor hun var vikar i gartneriet. Efter hun havde været vikar i en måned besluttede hun sig for, at hun ville søge ind på gartneruddannelsen. I den forbindelse  var det et helt naturligt valg for Laura at søge elevplads hos netop bygrowers, da hun i forvejen havde sin daglige gang i gartneriet. Men Lauras interesse for gartnerfaget startede allerede, da hun var au pair hos en familie i England, hvor hun fik lov til at sætte et gammelt og tilgroet havedrivhus i stand. Her fandt Laura ud af, at det at arbejde med planter gav hende ro.

Når Laura fortæller om sin elevtid, fremhæver hun, at hun har lært alt det, som man skal ifølge uddannelsespapirerne, som f.eks. at stikke og prikle planter, sætte planter på afstand, dyrke forskellige planter, pakke salgsklare planter og føre tilsyn med plantesundhed, herunder identificere forskellige skadedyr. Desuden fortæller Laura, at hun har lært rigtig meget om, hvordan det er at arbejde i en stor produktionsvirksomhed. I den forbindelse fremhæver Laura, at hun inden sin elevtid, ikke var typen, som gik forrest og tog ansvar, men det har hun lært, hvorfor hun i dag er blevet meget mere tryg ved at tage ansvar. I den forbindelse fortæller hun:

”Det har været rigtig lærerigt og givende at komme lidt uden for min komfortzone”.

Under Lauras elevtid har hun været rundt på forskellige afdelinger, hvorfor hun har arbejdet med mange forskellige kulturer – ikke kun blomster, men også grøntsager. Her fortæller Laura, at hun har lært, at der er vidt forskellige krav til, hvordan man dyrker kulturerne i forhold til behandling, varme, lys osv. Når man spørger Laura, hvad det bedste ved hendes elevtid har været, fortæller hun:

”Jeg har været glad for, at jeg ikke kun har været på én afdeling, men at jeg har fået lov til at arbejde på alle afdelinger for at få det hele med”.

I den forbindelse fortæller Laura, at det har været rigtig fedt at have en daglig leder, som er meget åben over for at tilgodese ens behov og ønsker i forhold til, hvad man ønsker at prøve under sin elevtid.

Når man spørger Laura om, hvad man skal forvente, når man er elev hos bygrowers, fortæller hun:

”Først og fremmest skal man forvente, at det er fysisk hårdt at arbejde i gartneri. Derudover skal man forvente, at man som elev skal tage ansvar. De første par måneder får man selvfølgelig hjælp, men læringskurven skrider let fremad. For eksempel startede jeg med at pakke ordrer sammen med andre for at lære at læse og forstå de forskellige ordrer, men i takt med, at jeg fik mere kendskab til ordrehåndtering, fik jeg også lov til at pakke ordrer selv. I dag pakker jeg selv ordrer og får hjælp af andre, hvorfor det er mig, der tager ansvaret for ordrerne”.

I forlængelse heraf udtaler Laura, at hun er glad for, at man som elev bliver mødt på det niveau, hvor man er, og derfra bevæger sig trinvis op af læringskurven. For det er forskelligt, hvor meget erfaring man har, når man starter som elev. Som afsluttende bemærkning, fortæller Laura, at selvom man er elev hos en tempofyldt virksomhed, er der plads til at fejle – og det er fejlene, som man lærer af.

Et godt råd fra Laura, at man som elev skal være forbedret på, at det er hårdt arbejde, så man skal være en i god fysisk form. Desuden skal det gå stærkt for at få alle ordrer ud af døren til tiden, hvorfor man ikke kan hvile på laurbærrene – man skal være hurtig.

 

Kenni

Michael

Heidi