Miljø

Ansvarlighed i hele produktionsprocessen

Hos bygrowers sætter vi en ære i at producere vores planter, og gør vores yderste for at minimere påvirkningen af vores produktionsaktiviteter på miljøet. Derfor anvender vi f.eks. biologisk bekæmpelse, som et miljøvenligt alternativ til sprøjtemidler, genanvender opsamlet regnvand fra vores vandbassiner, reducerer vores energiforbrug ved brug af flerlagsgardiner og LED-lys og benytter grå potter af genanvendeligt plastik. Derudover pakker vi vores planter i FSC papiremballage, hvor papiret stammer fra bæredygtige skovområder. Det betyder, at vi producerer potteplanter af høj kvalitet, som kan købes med god samvittighed.

Vi overholder alle de regler, som kræves for at producere vores planter, da vi er stolte MPS-ABC, MPS-GAP, MPS-SQ og GLOBAL.G.A.P GRASP certificerede. Disse certifikater er vores kunders garanti for, at vi gennem hele produktionsprocessen tager størst muligt hensyn til miljøet.

MPS & GRASP

Vores bæredygtighedstiltag og forbedringer af hensyn til miljøet dokumenteres og rapporteres hver måned. Dette skyldes, at vi har forpligtet os til de internationale miljøregistreringssystemer Milieu Programma Sierteelt (MPS) og GLOBALG.A.P. Risk Assessment on Social Practice (GRASP). MPS og GRASP er internationale myndigheder, der klassificerer, hvor bæredygtige og miljøbevidste gartnerier er. Vi har følgende certificeringer:

MPS-GAP

MPS-GAP er et kvalitetssikringssystem, som sikrer vores kunder, at vi overholder krav til f.eks. sporbarhed, miljø, plantebeskyttelsesmidler og tilbagekaldelse af planter. MPS-GAP kan sammenlignes  med GLOBALG.A.P og opfylder således også kravene i FSI .

MPS-ABC

MPS-ABC er et registreringsværktøj, som hjælper os med at træffe bæredygtige beslutninger med henblik på at reducere miljøpåvirkning med hensyn til plantebeskyttelsesmidler, gødning, energi, vand og affald. Registrering af vores forbrug viser, hvor bæredygtigt vi producerer planter, hvilket fører til et mere bevidst forbrug af ressourcer. Vi er MPS-A certificeret.

MPS-SQ

MPS-SQ er et system, som demonstrerer, at vi lever op til nationale såvel som internationale krav inden for medarbejders rettigheder, sikkerhed og sundhed. Dette sikrer vores kunder, at vores planter produceres under gode arbejdsforhold.

GLOBAL.G.A.P GRASP

GLOBAL.G.A.P GRASP er et system, som har fokus på arbejdsmiljøforhold. Det sikrer, at vi er transparente gennem hele produktionsprocessen, hvor god praksis ikke kun handler om vores potteplanter, men også om mennesker.

GGN label

Grundet vores forpligtelser til internationale miljøregistreringssystemer har vi erhvervet os et GGN label, som er et universelt label for god landbrugspraksis med en stærk kerne inden for sikkerhed og sporbarhed. Vores GGN label sikrer, at de planter, vores kunder køber, er produceret under ansvarlige forhold, der f.eks. skåner jord og vand, reducerer energiforbrug, muliggør biodiversitet og beskytter de mennesker, der producerer dem. GGN: 4059883749281.

 

 

Certifikater

Nedenfor kan du finde alle vores certifikater, som frit kan downloades:

MPS-ABC

ENERGI OPTIMERING

MPS-SQ

ENERGI OPTIMERING

MPS-GAP

GØDNING

GLOBAL.G.A.P GRASP