Kenni Larsen

Elev fra 2012 til 2015

Kenni endte med at søge elevplads hos bygrowers ved lidt af en tilfældighed. Han vidste, at der var mange gartnerier i området, hvorfor han en dag kørte forbi for at høre om vi manglede en frisk elev, hvorefter han fik en rundvisning og fik sin elevplads i hus.

Når Kenni fortæller om sin elevtid, fremhæver han, at han lærte hele processen fra planterne bliver stukket i jorden til de er klar til salg. I forlængelse heraf fortæller Kenni, at han var glad for, at han blev præsenteret for forskellige arbejdsopgaver under sin elevtid, da det gjorde, at han fandt ud af, hvad han brændte for at arbejde med. I Kennis elevtid prøvede han for eksempel kræfter med arbejdsopgaver lige fra at sætte planter på afstand, føre tilsyn med plantesundhed, dyrke og behandle planter, klargøre potter til at pakke salgsklare planter. Gennem disse opgaver fandt Kenni ud af, at hans interesse især lå i produktionsopgaverne, da han fandt det spændende at følge en lille stikling på 1 cm gro til en plante på 15 cm:

”Det er spændende, at produktionsprocessen ikke bare sker på et splitsekund – det er en proces som tager tid, og hvor man hele tiden er beskæftiget, hvilket motiverer mig, da der hele tiden sker noget med planterne”.

Når man spørger Kenni, hvad det bedste ved hans elevtid var, fortæller han:

”Det bedste ved min elevtid var, at jeg lærte at være disciplineret og tage en beslutning, og tage ansvar for den beslutning”.

I den forbindelse fortæller Kenni, at han under sin elevtid fik lov til at behandle planter, hvilket han fandt spændende, da det påvirkede hele produktionsprocessen, og derved fik han lidt ansvar. Når man spørger Kenni om, hvad man skal forvente, når man er elev hos bygrowers, fortæller han:

”Man skal forvente, at man skal møde til tiden, og man skal arbejde hårdt. Der er regnet ud, hvor lang tid arbejdsopgaverne sådan nogenlunde tager, så det bliver man holdt op på. Der er ligeledes en stor forventning til, at man som elev vil det, og er nysgerrig på gartnerfaget”.

Et godt råd fra Kenni er, at man som elev ikke skal være tilbageholdende med at stille spørgsmål for det er dem man lærer mest af, og der findes ingen dumme spørgsmål. Man finder kun ud af om man vil være gartner ved at være nysgerrig på faget.

Heidi

Michael

Laura